Workshops


Wat leuk dat u geïnteresseerd bent in één van de workshops. Wecken (of inmaken) is een echte belevenis, waar u nog maanden of jaren profijt van hebt. En genieten van de geweckte producten en een ruim gevulde voorraadkast? Dat wil toch iedereen?

Heeft u een allergie, of bent u vegetarisch? 
Laat het even weten, dan kan ik daar met de voorbereidingen van mijn workshop rekening houden.

Mocht vanwege een Coronabesmetting de afspraak niet door kunnen gaan, dan kunnen we de afspraak kosteloos verzetten. 
Wilt u dat niet, dan ontvangt u uw aanbetaling uiteraard terug.  

Workshop wecken


Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in één van de workshops. Wecken is een echte belevenis, waar je nog maanden profijt van hebt. Genieten van de geweckte producten en een ruim gevulde voorraadkast? Dat wil toch iedereen?

Created with Sketch.

Tarieven

De prijs van de workshop is € 75,- p.p. (aanbetaling € 75,- pp) + de kosten voor materialen en voedsel (af te rekenen op de dag zelf). Bij het boeken maakt u een keuze uit de lijst met gerechten. Je aanmelding is definitief na ontvangst van het cursusgeld. De workshop wecken is met 1 of maximaal 2 personen. De dag begint om 9.30 uur en eindigt om plusminus 16.30 uur en is inclusief een verzorgde lunch. Aan het einde van de dag gaat u met zo’n 80 tot 100 potten voldaan weer naar huis.

Keuze

Bij het boeken van de workshop maak je een keuze uit de diverse te bereiden gerechten. Mocht het gerecht door het seizoen niet bereid kunnen worden, dan kies je een ander gerecht binnen de groep.

Tip 1

Een goede en makkelijke combi is tomatensoep, paprikasoep en pastasaus. De twee soepen zijn de basis van de pastasaus, maar ook van de chili en de stoofpotjes.

 

Tip 2

Een aanrader is het wecken van aardappelen. Makkelijk voor de airfryer of oven en vooral heel erg lekker. Uiteraard kunt u de aardappeltjes ook lekker opbakken in de roomboter.

Groep 1
[kies 2 items]

  • kippensoep
  • tomatensoep 
  • paprikasoep 
  • pompoensoep
  • courgettesoep (alleen tussen maart tot oktober)
  • wortelvenkelsoep
  • erwtensoep (winterseizoen) 

 

Groep 2

[kies 2 items]

  • pastasaus
  • aardappelen (vastkokende)
  • kippenbouillon
  • stoofperen (seizoen)
  • appelmoes (seizoen)

 

Groep 3

[kies 1 of 2 items]

  • chili à la Carmen (vega of met rundergehakt)
  • stoofpot rund, stoofpot met hamlappen, hachee (alle 3 in de snelkookpan)
  • stoofpot met kip
  • ontsappen van fruit
  • rode bietjes
  • rode kool

 

Groep 4 

[kies 1 of 2 items]

  • zuurkool (najaar/winter en indien tonnetjes voorradig)
  • chutney
  • piccalilly
  • zoetzuur met courgette (alleen van maart tot oktober)
  • zoetzuur met komkommers (alleen van maart tot oktober)
  • advocaat
  • koffielikeur
  • fruitlikeur
  • jam (met geleisuiker)
  • yoghurt (1 liter thermoskan meenemen)
  • vloeibaar wasmiddel, 5 liter

Workshop inmaken


Inmaken op basis van suiker, azijn, alcohol of olie. We maken diverse lekkere producten. Dit wordt in een (jam)pot gedaan, zonder dat dit extra geconserveerd hoeft te worden in een weckketel.

Created with Sketch.

De prijs van de workshop bedraagt € 170,- p.p. (aanbetaling €70,- pp) Dit bedrag is inclusief potjes, groenten, fruit en andere benodigdheden. De workshop bestaat uit een dagdeel van plusminus 4 uur. De aanvangstijd wordt afgestemd met de cursisten.


Kies 5 producten uit onderstaande lijst waarmee je de potjes kunt vullen. De ingemaakte potjes gaan natuurlijk mee naar huis. Heerlijk!

Producten

  • Courgette zoetzuur
  • Piccalilly
  • Komkommer zoetzuur
  • Chutney 
  • Jam
  • Pesto
  • Fruit ontsappen (m.b.v. stoomextractor)
  • Advocaat
  • Koffie- of vruchtenlikeur
  • Yoghurt
  • Mosterd (diverse smaken)
  • Vloeibaar wasmiddel (5 liter)



Workshop zuurkool


Tijdens de workshop "zuurkool maken" krijgt u een korte uitleg over het proces fermenteren. Na deze introductie (onder het genot van een lekker bakje koffie) gaan we zelf de zuurkool maken.

Created with Sketch.

Gedurende één dagdeel gaan we kool snijden, pekelen en de kool in een 'vat' stoppen. Het fermenteren van kool naar zuurkool heeft tijd nodig. Ongeveer 4 tot 6 weken. Dit gebeurt bij u thuis. U krijgt een handleiding mee.


De prijs van de workshop bedraagt € 40,- p.p. (maximaal 5 deelnemers). 

Graag zelf een (zuurkool)pot, een voerton of een emmer met deksel om de kool in te doen, een theedoek en een bord wat in de pot past, meenemen. 
Indien u zelf geen pot, ton of emmer met deksel heeft waar de zuurkol in past, dan is het mogelijk om een emmer met deksel bij mij af te nemen voor €10,- per stuk. 

 

Workshop Advocaat maken


Tijdens deze gezellige “groeps”workshop “advocaat maken” laat ik u, terwijl u van uw koffie of thee aan het genieten bent, eerst zien, hoe u op een eenvoudig wijze advocaat kunt maken.

Deze heerlijke (warme) advocaat gaan we vervolgens met elkaar proeven.

Created with Sketch.

Eigenlijk mogen we het geen advocaat noemen. Want dan spreekt men van een alcoholpercentage van minimaal 16%. En dat halen wij bij lange na niet. Wij komen op ongeveer de helft van dit percentage uit.


Na de proeverij gaat iedereen om de beurt aan de slag met het maken van plusminus 1 liter advocaat.

De gemaakte advocaat mag u uiteraard gewoon mee naar huis nemen.


Ingrediënten voor de advocaat zijn bij de workshop inbegrepen.


De prijs van de workshop bedraagt € 35,- p.p. (minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers).
Wanneer u met 10 personen komt, dan bedraagt de prijs
€ 30,- pp. 
Het is fijn als u zelf potjes meeneemt. 

De workshop duurt een ochtend, middag of avond en kan op lokatie of bij u thuis plaatsvinden.