Workshops
Wat leuk dat u geïnteresseerd bent in één van de workshops.
Zie hieronder een van de opties.
Klik op het + om meer te lezen.
Heeft u een allergie, of bent u vegetarisch?
Laat het even weten, dan kan ik daar met de voorbereidingen van mijn workshop rekening houden.
Workshop
conserveren
Inmaken & wecken
Inmaken is alles op basis van suiker, azijn, alcohol of olie in een potje te doen, zonder dit alles nog eens extra te verhitten in een weckketel.
Wecken doe je als er geen conserverende elementen aanwezig zijn.
Klik op het + om meer te lezen.
De prijs van de workshop bedraagt € 250,- p.p. (aanbetaling €125,- pp) Dit bedrag is een 'al inclusive' prijs. Dit houdt in dat het inclusief groenten, fruit en andere benodigdheden is. Graag wel zo veel mogelijk potjes meenemen. Een aanvulling kan tegen meerprijs afgenomen worden. De workshop duurt plusminus 4,5 - 5 uur. De aanvangstijd is rond 9 uur in de ochtend.
Kies 5 producten (maximaal 3 om te wecken) uit onderstaande lijst waarmee je de potjes kunt vullen. De gevulde potjes gaan natuurlijk mee naar huis. Heerlijk!
Producten
Inmaken
- Zoetzuur (courgette & komkommer)
- Piccalilly
- Chutney
- Jam
- Advocaat
- Koffielikeur
- Vruchtenlikeur
- Yoghurt
Wecken
- Tomatensoep
- Paprikasoep
- Kippensoep
- Pompoen- of Courgettesoep (afhankelijk van het seizoen)
- Pastasaus
- Chili à la Carmen
Workshop zuurkool
Tijdens de workshop "zuurkool maken" krijgt u een korte uitleg over het proces fermenteren. Na deze introductie (onder het genot van een lekker bakje koffie) gaan we zelf de zuurkool maken.
Klik op het + om meer te lezen.
Gedurende één dagdeel gaan we kool snijden, pekelen en de kool in een 'vat' stoppen. Het fermenteren van kool naar zuurkool heeft tijd nodig. Ongeveer 4 tot 6 weken. Dit gebeurt bij u thuis. U krijgt een handleiding mee.
De prijs van de workshop bedraagt € 45,- p.p. (maximaal 5 deelnemers).
Graag zelf een (zuurkool)pot, een voerton of een emmer met deksel om de kool in te doen (minimaal 6, maximaal 10 liter), een theedoek en een bord wat in de pot past, meenemen.
Indien u zelf geen pot, ton of emmer met deksel heeft waar de zuurkool in past, dan is het mogelijk om een emmer met deksel bij mij af te nemen voor €10,- per stuk.
Workshop Advocaat maken
Tijdens deze gezellige “groeps”workshop “advocaat maken” laat ik u, terwijl u van uw koffie of thee aan het genieten bent, eerst zien, hoe u op een eenvoudig wijze advocaat kunt maken.
Deze heerlijke (warme) advocaat gaan we vervolgens met elkaar proeven.
Klik op het + om meer te lezen.
Eigenlijk mogen we het geen advocaat noemen. Want dan spreekt men van een alcoholpercentage van minimaal 16%. En dat halen wij bij lange na niet. Wij komen op ongeveer de helft van dit percentage uit.
Na de proeverij gaat iedereen om de beurt aan de slag met het maken van plusminus 1 liter advocaat.
De gemaakte advocaat mag u uiteraard gewoon mee naar huis nemen.
Ingrediënten voor de advocaat zijn bij de workshop inbegrepen.
De prijs van de workshop bedraagt € 40,- p.p. (minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers).
Het is fijn als u zelf potjes meeneemt.
De workshop duurt een ochtend, middag of avond en kan op locatie of bij u thuis plaatsvinden.