Intro

Wat is inmaken, wat is wecken? En wanneer kies je voor het een, of voor ’t ander?

In de zomer en het najaar geeft moeder natuur een overvloed aan heerlijkheden. Je weet haast niet meer waar je het moet laten. De vriezer zit vol, de buren weigeren inmiddels allerlei lekkers uit je tuintje omdat het bij hen ook allemaal te veel van hetzelfde wordt.
Wat moet je nu doen.
Je hoort van iemand, die weer iemand kent die bijvoorbeeld tomatensoep in potjes doet. Leuk denk jij, dat ga ik ook doen. Je kookt je soep, maakt je ketjup en doet het heet in een grote jampot en zet het op de kop. Laat het zo afkoelen. Maar doe je het zo wel goed? Eigenlijk weet je het niet. Na een zoektocht op het net lees je van alles. Heel verwarrend allemaal … de een zegt dit, de ander dat …

Ik zal proberen uit te leggen wat wecken is en wat inmaken is. En wanneer je beter kunt wecken.